Още новини

Семерджиев загуби дело за клевета

Бившият министър на здравеопазването Илко Семерджиев загуби вчера делото за клевета, което бе завел срещу бившия депутат от БСП Кънчо Марангозов. Междувременно вчера подобно дело заведе и собственикът на софтуерна фирма "Инфоасист" Август Мичев. Той е подал иск за клевета срещу изпълнителния директор на българския клон на "Аремиссофт" Васко Келев, който го обвини в рекет.

Детски надбавки от 15 лв. гласува парламентът


Детските надбавки в размер от 15 лв. вероятно ще бъдат изплащани от месец май, съобщи вчера социалният министър Лидия Шулева. Ако Законът за семейни помощи за деца бъде приет в срок, той трябва да влезе в сила от 1 април, а новите детски надбавки да бъдат плащани през май. В законопроекта е заложено месечните детски надбавки да бъдат 15 лева и да се плащат на семействата с доход на член от семейство до 150 лв.

Съюзът на работодателите е против дестабилизация на страната

Съюзът на работодателите разпространи декларация, в която се казва, че няма да поощрява и ще се противопоставя категорично на всеки опит за дестабилизация на страната. Очевидно на някого не се харесва, че хаосът в страната ще бъде спрян, корупцията - преследвана, а престъпниците - залавяни, пише в документа. Според Съюза на работодателите България има безспорни шансове да получи покана за членство в Северноатлантическия договор през ноември.

Занаятчиите ще протестират за последно

Българската занаятчийска камара ще протестира за последен път в деня, в който парламентът ще разгледа трите законопроекта за изменение на Закона за корпоративното подоходно облагане. В началото на месеца председателят на парламента Огнян Герджиков обеща на протестиращите предприемачи всички внесени законопроекти да бъдат разгледани от народните представители до края на март. Те ще се включат и в протестите, организирани от синдикатите на 22 март.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK