Канцлерът Шусел приветства българските бизнесмени

Федералният канцлер на Австрия Волфганг Шусел приветства българския бизнес в изявление за единствения у нас вестник за бизнеса на немски език "Виртшафтсблат", съобщи правителствената дирекция "Информация и връзки с обществеността".

Изявлението е публикувано в специално приложение на вестника, посветено на отношенията между Австрия и България, както и на завършващата в петък официална визита на българския премиер Симеон Сасккобургготски във Виена.

Нямам никакво основание да се съмнявам, че връзките между България и Австрия ще се развиват и задълбочават и за в бъдеще, заявява австрийският канцлер. Той отбелязва успехите на България по пътя към ЕС и подкрепата на Австрия за бъдещото българско членство в съюза.


Австрия е един от най-големите инвеститори в България, припомня Волфганг Шусел. Той хвали положителното развитие в отношенията на двете икономики. То е засегнало и българския износ за Австрия - през периода януари-ноември миналата година износът е нараснал скокообразно с 35.2 % и прескочил границата от 100 милиона евро, отбелязва Шусел.

Може да се каже, че България вече е направила решителна крачка към членството си в ЕС, казва в заключение австрийският канцлер и добавя: "В обозримо бъдеще тази възхитителна страна с многопластова култура отново ще стане част от културната и икономическата общност на Стария континент, към която всъщност винаги е принадлежала".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK