Младежкият СДС поиска да върне позициите си в партията

Промяна в правилника за приложение на устава на синята партия, с която клубовете на Младежкия съюз на демократичните сили да станат със статут на местни клубове. Това поискаха в неделя от лидера Надежда Михайлова членове на младежката организация по време на семинар в Боровец. На последната Национална конференция с поправка в устава се отне възможността членството в МСДС да дава автоматично право за членство в СДС.

Надежда Михайлова каза пред семинара, че ръководството на СДС ще обсъжда предложения за законодателни промени по повод предстоящите следващата година местни избори. При подбора на кандидати синята партия ще държи на ангажимента към избирателите. Във вторник НИС ще обсъжда правилник на комисията за подбор на кадри към СДС, съобщи на семинара Надежда Михайлова. Възможностите за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация ще бъдат акцент на дискусия, която ще бъде организирана в партията, за да може СДС да излезе с конкретни предложения, каза още лидерът. Според нея те ще бъдат насочени към делегиране на повече права на местната власт. Фондация "Демокрация" ще обучава кадрите, които ще участват в местните избори през 2003 г. На семинар в Боровец МСДС обсъди проект на стратегия за политическо и обществено поведение на съюза до местните избори през 2003. Той ще бъде връчен на ръководството на партията, стана ясно още на срещата със синия лидер.

Повече от два часа Надежда Михайлова отговаря на въпроси. Кризата на доверие, начините за подбор и подготовка на кадрите, работата с медиите и реформирането на местните структури на СДС бяха сред въпросите, зададени на председателя на СДС.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK