Синдик продава уличното осветление на Казанлък

Синдикът на казанлъшкото дружество "Динамика" е насрочил за петък търг за продажба на тролейбусната мрежа в Казанлък, към която е вградено и уличното осветление на града, съобщи вчера БТА. Първоначалната цена на системата от стълбове и две подстанции е 440 000 лв. Най-вероятно новият собственик ще предпочете да предаде цялата контактна мрежа за скрап и Казанлък ще остане без улично осветление, притесняват се в общината.

Пускането на единствената тролейбусна линия в града в началото на 80-те години е струвало около 13 млн. лв. Екологичният транспорт беше повод за гордост за жителите на Казанлък, защото дори окръжният център Стара Загора не можеше да се похвали с такъв. С навлизането на пазарната икономика обаче стопанисващото тролейбусния транспорт държавно дружество "Динамика" натрупа огромни дългове и през септември 1998 г. беше обявено в несъстоятелност. След продажбата на тролеите преди години пускането на търг на останалите активи е единственият начин то да си върне част от борчовете. Общинското ръководство ще се срещне с представителите на всички политически сили в Казанлък, за да не се стигне до продажба на тролейбусната мрежа и уличното осветление, съобщиха за "Дневник" от пресцентъра на кметството. Един от вариантите е да не се демонтират поне част от стълбовете, по които има и лампи. Другата възможност е държавата да плати исканата сума и да стане собственик на контактната мрежа.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK