Улица в столичния квартал Драгалевци носеше три имена

Улица в столичния квартал Драгалевци е получила три различни имена за два месеца на три поредни сесии на Столичния общински съвет. Това е създало объркване за живеещите. Те не знаели какъв адрес да посочат в личните си документи. Грешката бе отстранена на последната сесия на общинския съвет и улицата с трите имена вече ще се казва единствено "Иван Милев".

Улицата в Драгалевци дълги години не се казвала никак. С приемането на новите документи за самоличност обаче на мястото на постоянен адрес трябва да се посочи името на улицата. Освен това при регистриране на собственика на имота в енергото, ВиК, БТК и топлофикация също изискват адрес с име на улицата. В противен случай не може да се прекара ток и вода.

Така в началото на годината се прави предложение безименната улица да бъде кръстена "Пролетни води". Общинските съветници одобряват решението на сесията на 18 март. На следващата сесия на 15 април, без да разберат, те избират второ име на същата улица - "Св. Константин Софийски". Историята се повтаря още веднъж и на следващата сесия на 29 април, когато улицата получава третото си име - "Иван Милев".


Грешката е открита случайно при спор на съседи на коя улица живеят - дали на "Пролетни води" или на "Св.Константин Софийски". Победител в спора нямало, защото кметът на района им отговорил, че живеят на ул."Иван Милев". Така той сигнализирал за грешката в столична община.

Причината за потретването е различното обозначение на тази улица при многократните предложения за наименуване, обясни заместник-кметът Петър Станков. От районната администрация са настояли името на улицата да е "Иван Милев".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK