Още новини

Затварят движението в центъра на София

От събота до четвъртък са затворени за автомобилно движение улиците "Лавеле" и "Княз Борис І" в участъка от ул. "Позитано" до ул. "Алабин". Причината е ремонт на трамвайния релсов път. Променят се и маршрутите на трамвайни линии с номера 5 и 10. Петицата ще се движи по маршрут - кв. "Княжево", пл."Македония", пл. "Възраждане", бул. "Александър Стамболийски", кв. "Западен парк". За времето на ремонта трамвайна линия 10 ще бъде закрита.

Касите на "Топлофикация София" ще работят в събота


Касите на "Топлофикация София" ще бъдат отворени в събота от 9 до 14 ч. Абонати, които имат една или повече неизплатени сметки за отопление и топла вода от предходни месеци, трябва да започнат плащането на дължимите суми за консумираната топлинна енергия от най-старата сметка. Според нормативната база при две неплатени сметки за топлинна енергия може да бъде открита съдебна процедура, предупреждават от дружеството.

Близо 90 заведения в Пловдив са опасни

Осемдесет и девет заведения в Пловдив са рискови, съобщиха от Окръжна прокуратура. Резултатите са от масирана проверка в Пловдивско. Инспекторите са следели дали се спазва работното време, противопожарната безопасност и хигиената. Сред нарушителите най-много са дискотеките и интернет залите. Съставени са актове и има запечатани обекти. От прокуратурата отказаха да назоват имена на затворените заведения.

ХЕИ - Хасково, затвори три басейна

Заповеди за затваряне на три басейна издаде ХЕИ - Хасково. Лоши химични и микробиологични проби е показала водата в басейн "Лебеда". Според д-р Димитър Тончев има реална опасност от кожни и стомашно чревни заболявания за къпещите се. ХЕИ - Хасково, иска и затварянето на басейните "Тихия кът" и "Фантазия" заради незавършени процедури по узаконяване.

Съкращава се пътят Плевен -София с 15 минути

С четвърт час се съкрати пътят от София до Плевен, след като вчера бе открито околовръстно шосе край Долни Дъбник. Другото предимство е, че се избягват конфликтни точки - завои, ограничена скорост, пешеходци в центъра на града. Новото трасе е с дължина 7 километра. Изграждането е струвало близо 480 000 лева. Изпълнител на проекта е "Пътинженеринг" АД. Пътната отсечка има 17-годишна история. Работата по нея започна още през 1985 година. След 4 години бе замразена, а от 1998 г. строителната дейност е възстановена.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK