До 25 септември не може да се паркира в центъра на София

Паркирането в центъра на София от понеделник до 25 септември е забранено заради преместването на експонатите на Националния военноисторичски музей, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. Мярката е съгласувана с националната полиция, която ще съдейства на военните за освобождаването на центъра от паркирали автомобили.

От 8 до 18 часа за времето от 9 до 13 септември е забранено паркирането по улица "Бузлуджа" от пресечката с улица "Цар Петър" до булевард "Прага" и по улица "Шандор Петьофи" от булевард "Витоша" до булевард "Прага". От 16 до 25 септември всеки ден от 8 до 18 часа се забранява спирането на коли по улица "Княз Борис I" от пресечката с улица "Бузлуджа" до булевард "Пенчо Славейков", пише в съобщението.

Националният военноисторически музей се мести от сградата на булевард "Генерал Скобелев" 23 в специално построената нова постройка на улица "Черковна" зад Военната академия "Георги Сава Раковски", която отговаря на съвременните изисквания за съхранения на експонатите.

Министерството на отбраната възнамерява да продаде парцела от 14 750 квадратни метра, върху който досега се помещаваше музеят. Върху него са разположени пет музейни, една административна и една обслужваща сграда. Първият търг за терена, който беше с начална цена малко над 14 милиона лева без ДДС, се провали в края на май поради липса на кандидати.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK