Капан на Околовръстния път е частично обезопасен

След двегодишно обикаляне по различни инстанции и серия от протести живеещите в участъка на околовръстното шосе при разклона за Кремиковци, с. Локорско и Чепинци успяха да издействат обезопасяването на пътя. Ремонтът е извършен в края на миналата седмица от изпълнителна агенция “Пътища”.

Проблемът в тази част на околовръстното шосе идваше оттам, че непосредствено след десен завой пътят се разделя на две платна от бетонови блокове. При по-висока скорост и особено в тъмната част на денонощието шофьорите забелязват късно разделителния остров и се удрят в него. Според живеещите в района на вечер в тази част от околовръстното стават по 2-3 катастрофи, като за миналата година има шест жертви. От КАТ обаче твърдят, че за миналата година в района са регистрирани само 18 тежки пътни инцидента с пострадали хора. В повечето случаи вината за катастрофите се прехвърля на водачите, които не са се съобразили с ограничението на скоростта.

От няколко дни на конфликтното място освен съществуващата маркировка и вертикална сигнализация допълнително е поставена указателна табела, предупреждаваща за опасен участък от пътя. Изцяло е преоформен сервитутът на пътя и е поставена еластична ограда.


Заради липса на достатъчно средства обаче засега няма да бъде реализиран разработеният още през 2000 г. проект за обезопасяване на тази част от Околовръстното. Той предвиждаше изправяне на изненадващия десен завой, след който е препятствието, разширяване на шосето, поставяне на светлоотразители по платното. В началото на годината обещанията бяха, че работата по проекта ще започне през април, но сега се оказва, че обезопасяването ще е само частично.

Последното становище на агенция "Пътища" e, че направеното в момента е достатъчно, при положение че се спазва ограничението на скоростта от 60 километра в час.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK