Отбелязваме Международния ден на мира

С концерт-хепънинг в парка "Оборище" и редица спортни и културни младежки прояви беше отбелязан Международният ден на мира.

България, както и Русия са членове на групата за приятелство с Грузия към генералния секретар на ООН и в този контекст е естествено да помогнем на Грузия да се бори с терористите, които оперират на нейна територия. Така министър Паси коментира пред журналисти одобрения от правителството проект на споразумение, според който България ще дари безвъзмездно на Грузия оръжия и боеприпаси за около 89 000 долара. Това е интересът на Грузия, това е интересът и на Русия - няма никакво противоречие, добави първият ни дипломат. Министър Паси каза, че няма насрочено заседание на Съвета за сигурност по Близкия Изток, както и проект за резолюция по проблема.

Министърът на външните работи Соломон Паси направи приветствие по повод Международния ден на мира, който се чества официално за първи път съгласно решение на Общото събрание на ООН. В информационния център на ООН в Лондон ще бъде представена специално композираната от Дейв Стюарт песен "Един ден мир", която ще звучи по радиостанции по целия свят.


В събота беше поставено началото на инициативата "Олимпийски маршрути 2004" - първата проява от олимпийската подготовка на страната ни за игрите в Атина през 2004 г. Участваха изтъкнати български спортисти - олимпийски, световни и европейски шампиони, както и политици и общественици. Подготвен е маршрут

с дължина 2004 метра, който ще могат да пробягат всички желаещи. "Олимпийски маршрути 2004" има за цел създаването на алеи за бягане, колоездене и ролери в паркове и крайградски зони. В концерта участват "Б.Т.Р", "Мастило", Руши Видинлиев. Предвиждат се викторини и изненади за деца и възрастни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK