Празнуваме Деня на будителите

Президентът Георги Първанов ще открие Дните на българския будител в Националния дворец на културата в петък вечерта. Дните са под негов патронаж и ще продължат до 8 ноември. Сред предвидените прояви в рамките на Дните са изложението "Корабът на мъдростта", чиято цел е покаже пътя на книгата от нейния автор до читателя, литературно-музикални спектакли, рецитали и изложби.

Министърът на образованието и науката Владимир Атанасов ще посети Котел. Там той ще се срещне с директори на училища и представители на местната власт. В Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде открита изложба , в която е представено изучаването на геологията в българското училище. В зала 9 на НДК ще бъдат връчени годишните музикални награди "Кристална лира". Организатори на наградите са Министерството на културата, Съюзът на българските музикални и танцови дейци и радио "Класик ФМ". Отличията за постижения в музикално изпълнителското и танцово изкуство ще бъдат дадени за шести пореден път.

Днес е и Денят на българските учени, който се чества на 1 ноември от 1990 година по инициатива на Съюза на българските учени. По този повод в четвъртък в аулата на СУ "Св. Климент Охридски" бяха връчени традиционните награди на млади учени за постижения в областта на хуманитарните, обществените, техническите и естествените науки.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK