Жълт депутат твърди, че държавата няма право да продава водопреносна мрежа в курорт

Според народния представител от НДСВ Радослав Коев държавата не е имала право да продава водопреносната мрежа на "Златни пясъци" АД. Но така или иначе, както електропреносната мрежа, така и водопреносната мрежа и инфраструктурата влизат в активите на това дружество при приватизацията на курорта.

Това каза жълтият депутат в събота на работна среща, посветена на проблемите на комплекс "Златни пясъци". Той допълни, че Законът за водите не позволява

търговия с вода. А на практика "Златни пясъци" АД и в частност дъщерното ВиК дружество продават вода на останалите собственици в курорта, както питейна, така и минерална, при това на близо двойно по-висока цена.

Все още частните фирми не могат да формират печалба от стопанисване на водопреносна мрежа. Ако се изпълняват всички нормативни актове, туристическата фирма трябва да извършва тази дейност, без да взима и стотинка. Затова е по-добре, ако дружеството хариже тази дейност на този, на когото трябва, коментира Коев. Според него сегашната ситуация ощетява и бъдещия концесионер на ВиК-Варна.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK