Трето издание атакува читателите на “Демокрация”

Трето издание, което ще пропагандира десните идеи, ще се опита от четвъртък да привлече читателската аудитория на спрелия в средата на годината вестник "Демокрация". Тогава ще излезе пилотният брой на новия седмичник "Избор". За появата му съобщи в понеделник вечерта Вили Кавалджиев по време на концерта по случай 13 години от създаването на СДС. Музикантът участва в инициативния комитет, който беше организиран след спирането на партийния орган през юли, за да събере дарения за издаването на нов десен вестник.

Водещият материал на пилотния брой ще бъде за дясното пространство в медиен аспект, съобщиха от екипа на "Избор". Автори в новия вестник са част от журналистите на "Демокрация". Засега изданието няма главен редактор, но той със сигурност щял да стане известен през януари 2003 година. От редакцията отрекоха "Избор" да е партиен вестник, както и да има нещо общо с "Раковски" 134 или с ръководената от бившия премиер Иван Костов фондация "Демокрация". Шефът на новосъздадения Информационно-аналитичен център в СДС Панайот Денев също отрече пред "Дневник" централата на сините да има нещо общо със седмичника. От екипа на изданието не можаха да обяснят кой финансира издаването на вестника.

"Избор" ще е третото издание, което ще се опита да привлече читателската аудитория на "Демокрация". Малко след като вестникът спря заради липса на пари, на пазара излезе месечникът "Детонация", издаван от главния редактор на вестник "Анти" Васил Станилов. Той копира главата на "Демокрация" и в него също пишат част от журналистите на синия орган. Според екипа на "Избор" Станилов обещал да спре "Детонация" веднага след като тръгне новото дясно издание. Освен месечника на вестникарския пазар се появи и друго издание - "Вестникът", което се издава от бившите радиожурналисти Цоня Събчева и Васил Бразицов. Негови броеве бяха продавани по време на концерта на СДС.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK