АДВ отмени решението си за "Монитор"

Изпълнителният директор на Агенцията за държавни вземания (АДВ) Станислав Михайлов отмени процедурата по възлагане на обществена поръчка за публикуване на обяви на агенцията на "Монитор" ООД. Това съобщи в четвъртък самият той.

Според Михайлов е имало подвеждане и след допълнителни консултации с експертите от дирекция "Публични изпълнители" на АДВ той е взел решение да отмени процедурата и да бъде обявена нова. Официалният мотив е липса на финансови средства за публикуване на обявите. Критериите, на които ще трябва да отговарят кандидатите за новата обществена поръчка, ще бъдат прецизирани след разговори с експертите на АДВ, уточни Михайлов.

Според него с твърдението, че офертата на "Монитор" ООД е декласирана първоначално, а впоследствие приета обратно, се спекулира. Той потвърди, че в протоколите на комисията е записано, че от документацията на "Монитор" липсва един от необходимите документи - удостоверение, че вестникът има тираж от поне 3000. Тиражът не е включен като критерий за класирането на офертите, но подобно удостоверение е част от задължителната тръжна документация. Според Станислав Михайлов, тъй като това не бил документ, който изрично се изисква от закона, комисията е решила да допусне "Монитор" до конкурса, а впоследствие представителите му са набавили и необходимото удостоверение.

Целта на процедурата беше да се избере най-изгодната оферта за публикуване на обяви на АДВ през тази година. Комисията, съставена към агенцията, е класирала на първо място "Пари", на второ място - издателя на "Дневник" АИИ ООД, и на трето - "Монитор" ООД. В протокола си комисията изрично препоръчва договорът за изпълнение на поръчката да се сключи с в. "Пари". Въпреки това преди прекратяването на процедурата Станислав Михайлов беше взел решение да предложи сключването на договор на "Монитор".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK