Общинските съветници бойкотират Софиянски по ключови въпроси

Разногласията между Стефан Софиянски и общинарите продължават да се задълбочават, след като в четвъртък съветниците не подкрепиха кмета по основни въпроси за София като избора на кмет на район "Средец", проблема с кучетата и бензиностанциите и разчистването на спирките за градския транспорт от сергиите. Съветниците разпънаха Софиянски и за повишението на цената на водата, сметището и строежа до Руската черква.

"Иван Сотиров живее на ул. "Раковски" 130, има административен опит, председател е на СДС-Средец - районът, който печели най-много гласове на изборите." Това бяха аргументите на Софиянски за избор на шефа на предизборния му щаб през 1999 г. за кмет на район "Средец". Мястото е вакантно след кончината на Емилиян Тодоров. Кандидатурата на Сотиров е била съгласувана с лидера на СДС Надежда Михайлова. Един глас обаче не му достигна да бъде избран за кмет на района, на който е бил и.д. по времето на Янчулев. За Сотиров гласуваха 28 общински съветници, 12 бяха против, 17 се въздържаха, а една бюлетина беше невалидна. Ясно се очертаха политическите кръгове в Столичния общински съвет, коментира председателят Антоан Николов. Според него групата на СДС, която е от 27 души, е подкрепила Иван Сотиров, хората на Бакърджиев, които са 11, са гласували против, а БСП, които са 14, са се въздържали. Групата на СДС е имала политическо решение да се гласува "за", а останалите групи са гласували по съвест, показва анкета на "Дневник" сред председателите им. Някои от хората на Бакърджиев и БСП признаха, че са подкрепили Сотиров. Софиянски ще го предложи отново на сесията на 17 февруари. За разлика от предишни сесии, когато изглеждаше видимо ядосан, този път кметът запази самообладание и дори успокояваше заместника си Иван Гечев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK