“Завръщане у дома” тръгва в интернет

Създадена е интернет-страница на проекта "Завръщане у дома". Проектът е резултат на съвместна инициатива на Министерството на икономиката, Агенцията за българите в чужбина и "ДжобТайгър" ООД.

Сайтът е на адрес: http://www.jobtiger.bg/cominghome и е част от интернет трудовата борса www.jobtiger.bg.

Сайтът съдържа описание на проекта и неговата цел, актуална информация за състоянието на трудовия пазар у нас, изградена върху статистики на обявите за работа, публикувани в "ДжобТайгър".


Предстои новосъздаденият сайт да публикува информация за българските общности в чужбина, както и свободните позиции в държавната администрация, които са привлекателни за младите българи, обмислящи завръщането в родината си.

Проектът "Завръщане у дома" е дългосрочна координирана програма между "ДжобТайгър" ООД, Държавната Агенция за българите в чужбина и Програма "Българска мечта" към Министерство на икономиката на България. Инициативата е насочена към подпомагане на българите, работещи и учещи в чужбина, да откриват необходимата информация за трудови възможности в България.

През януари 2003 г. трите страни подписаха споразумение, с което декларират убеждението си, че младите, добре образовани и стремящи се към висок професионализъм българи, работещи или учещи в чужбина, са един от най-ценните ресурси на България. Уникалните им умения и организационна култура, с която ще допринесат на икономика ни, може да се окаже ключовият елемент за успешното изграждане на едно по-перспективно бъдеще, заявяват от "ДжобТайгър" ООД.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK