Бизнесът получи пореден форум с обещания

Изпълнението на Националната стратегия за насърчаване на развитието на малките и средни предприятия между 2002 и 2006 г. върви много добре. С тези думи на вицепремиера Николай Василев може да се обобщи ефектът от проведения в събота първи Национален форум за развитие на малкия и средния бизнес, организиран от Агенцията за малки и средни предприятия (АМСП).

Представителите на бизнеса не успяха да се изкажат на форума, а въпреки предварителните обещания, че почти всички министри, имащи отношение по проблема, ще уважат мероприятието, те не дойдоха. Основната цел на срещата е да се постигне резултатно взаимодействие между държавната администрация и бизнеса за решаване на приоритетни проблеми, каза председателят на АМСП Ангел Деспотов. Премиерът Симеон Сакскобургготски обеща чрез началника на кабинета си Ради Найденов, че правителството ще продължи да насърчава развитието на малкия и средния бизнес с всички механизми на изпълнителната власт. Вицепремиерът Василев декларира, че мерките за опростяване на административната среда в България продължават да се изпълняват. Той посочи като резултат намаляването на броя на лицензионните режими, концепцията за опростено административно обслужване на принципа "едно гише" и увеличаването на кредитите.

Заместник-министърът на финансите Гати ал Джебури поиска от предприемачите да започнат по нов начин да работят с правителството и да се държат различно в икономическата среда. По думите му Министерският съвет и бизнесът трябва да водят битката срещу сивата икономика, срещу неплащането на данъците и нелоялната конкуренция. Ал Джебури препоръча на работодателите да се саморегулират.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK