Директорите на РЗОК минават на срочни договори

Директорите на районните здравнооситурителни каси /РЗОК/ са преназначени на срочни трудови договори. Те ще бъдат на срочни договори до организирането на конкурс за длъжността им.

Това съобщи Националната здраовноосигурителна каса /НЗОК/.

Всички, с изключение на директорите на касите в Кърджали и Шумен, са подписали временните договори. Според промените в Закона за здравното осигуряване в едномесечен срок от встъпването в длъжност на директора на НЗОК трябва да бъдат определени правила и насрочена дата за конкурс.


Предстои Управителният съвет на НЗОК да определи дата за конкурса. От новите директори ще се изискват добри умения по здравен мениджмънт. От НЗОК предполагат, че много от сегашните директори ще участват в конкурса. Те ще подпишат с НЗОК договор за три години.

Директорът на шуменската Районна здравноосигурителна каса /РЗОК/ д-р Явор Смиленов подаде оставка, съобщиха с факс до медиите от пресцентъра на РЗОК.

Молбата за напускане е представена на директора на Националната здравноосигурителна каса на 17 май, уточниха от пресцентъра.

Като мотиви за решението си д-р Явор Смиленов е посочил принципно несъгласие с позицията на централното ръководство на касата по провеждане на здравната реформа.

Д-р Явор Смиленов е първият директор на РЗОК в Шумен, назначен с конкурс от 1 април 1999 г.

За временно изпълняващ длъжността директор до провеждане на конкурса е назначена Анета Георгиева - икономист по образование, заместник-директор на РЗОК.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK