Предвижда се допълнителен анекс в договорите между аптеките и РЗОК

Предвижда се с анекс към договорите, сключени между аптеките и районните здравноосигурителни каси, аптеките да доставят поискан от тях медикамент до 24 часа след постъпване на рецептата. Това обяви заместник-председателят на Съюза на фармацевтите Стойчо Червенлиев. Сега аптеките не са длъжни да поддържат всички лекарства от списъка на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/, но медикаментът трябва да се достави до осем часа след постъпването на рецептата. Фармацевтите са поискали този срок да се увеличи на 24 часа. На среща в понеделник с ръководството на НЗОК Съюзът на фармацевтите е предложил промени в договора. По думите на Червенлиев ръководството на касата се е съгласило с голяма част от техните предложения.

"Поискахме да отпаднат и голяма част от санкциите", заяви Червенлиев. До края на тази година аптеките да не са задължени да работят със софтуера на касата, а да ползват алтернативен, искат още от Съюза на фармацевтите. От НЗОК потвърдиха, че ще има анекс към договорите с аптеките. Какви точно промени ще съдържа анексът касата ще съобщи на 4 юни.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK