Бакърджиев номинира Данаил Тафров за кмет на София

Инженер Данаил Тафров е кандидатът на Български демократичен съюз /БДС/ "Радикали" за кмет на София, съобщи в събота доктор Димитър Димитров, лидер на столичната организация на съюза, на национална среща на БДС "Радикали" в София.

Приемам номинирането ми за кандидат-кмет на София с отговорност, амбиция и увереност, че можем и ще се справим с проблемите на столицата, заяви Данаил Тафров пред участниците в срещата. Той отбеляза, че БДС "Радикали" трябва точно и ясно да определи задачите и целите си за предстоящите местни избори. Тафров заяви, че ако бъде избран за столичен кмет, ще работи за решаването на четири основни проблема - "Топлофикация"-София, софийските улици, общинската бюрокрация и ще насочи усилията си за подпомагане на работата на софийските производители и търговци.

Кандидатът за градоначалник каза, че "ще спре хаоса с парното - цените, загубите, надписаните сметки, неразбориите с топломерите, ще се решат проблемите с дупките-убийци, глутниците бездомни кучета, отпадъците през лятото, снегът и поледиците през зимата". Според Тафров е необходима радикална промяна в маниера на работа на цялата столична администрация. "Чиновниците трябва да обслужват хората, да им помагат, а не да се гаврят с тях", заяви той.


Данаил Тафров е роден на 26 януари 1952 година в София. Завършил е "Хидроенергетика" през 1975 година. Работил е десет години като началник отдел в "Енергопроект", бил е член на борда на директорите на "Националната електрическа компания" ЕАД, като две години е бил главен изпълнителен директор на компанията. В момента Тафров работи като консултант по енергетика. Той е женен и има двама сина.

До средата на юли ще започне официално издигането или подкрепата на кандидатурите за местните избори в цялата страна, заяви пред журналисти лидерът на БДС "Радикали" Евгений Бакърджиев. Той уточни, че са проведени срещи с други партии от дясното пространство и има вероятност на места кандидатите да

бъдат подкрепени от повечето десни формации. Като пример за това Бакърджиев посочи градовете Русе, Стара Загора и Бургас. В отговор на въпрос Бакърджиев каза, че е много рано да се говори за евентуалния втори тур на изборите в София, но е естествено, ако има такъв, демократичните сили да застанат зад един кандидат.

Според БДС "Радикали" пет от министрите в настоящия кабинет трябва да бъдат сменени - вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев, министърът на енергетиката и енергийните ресурси Милко Ковачев, министърът на културата Божидар Абрашев, министърът на образованието и науката Владимир Атанасов, както и министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров. Смяната не е самоцел, защото една смяна сега би подобрила управлението, заяви Бакърджиев. Премиерът Симеон Сакскобургготски има шанс след вота на недоверие да направи промени без натиск, добави той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK