Царската партия си гласува 400 хил. лева за изборите

Политическият съвет на НДСВ е одобрил в понеделник 400 хиляди лева бюджет на Централния предизборен щаб за предстоящия местен вот, въпреки че от щаба са поискали два милиона лева. Това обяви депутатът и член на щаба Атанас Щерев сред заседание на Политическия съвет на партията. На сбирката беше обсъдена подготовката на НДСВ за местните избори.

По думите на Щерев "ръководството на партията сигурно има трудности" с осигуряването на средствата, но щабът ще настоява да получи и по-голямата част от поисканата първоначално сума. Засега половината от гласуваните 400 хиляди лева ще бъдат предназначени за местните структури на партията, обясни Щерев. Според него НДСВ няма да финансира самостоятелно и централно кампанията на кандидатите. След като те бъдат издигнати и след като се направят съответните споразумения, към предизборните щабове ще бъдат създадени и комисии за набиране на средства, обясни той.

На вчерашното заседание Политическият съвет официално реши да бъдат създадени комисии към предизборния щаб и одобри техните ръководители. Председателят на щаба Валентин Церовски ще отговаря за координацията с областните и общинските управи и с Министерския съвет. Депутатът Владимир Дончев ще ръководи комисиите за предложения за промени в закони, отнасящи се до изборите, както и по предложенията. Щерев ще отговаря за обучението на кандидатите и за връзката с областните и общинските структури.

На заседанието са били обсъдени още и идеи за промени в избирателните закони, но до решение не се е стигнало. Най-вероятно ще преминем към промени, които да дадат възможност да се избират кметове на населени места с над 250 жители, обясни Щерев.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK