Шефът на БТА ще прави национален пресклуб

Генералният директор на Българската телеграфна агенция (БТА) Максим Минчев обяви в парламента, че от началото на следващия активен политически и икономически сезон ще създаде национален пресклуб. По думите му клубът ще бъде оборудван с модерна техника и компютри, от които журналистите ще могат да предават информация до медиите си. Предвижда се в националния пресклуб да дават пресконференции държавните институции, политически сили и икономически организации.

Максим Минчев представи пред парламентарната медийна комисия новата структура на БТА. Бъдещият агенционен съвет ще включва заместник-генерални директори по икономическата политика (Латьо Латев), по информационната политика (Борислав Чалъков, който е от екипа на отстранения Стоян Чешмеджиев), по печатните издания (Милко Стоименов), главен секретар (Мария Минкова) и главни редактори на отделите Вътрешна и Международна информация (Аглиада Маринова и Елиана Генчева).

Пред депутатите Максим Минчев съобщи, че до седмици БТА ще има кореспонденти в Монтана, Кюстендил, Ямбол и Пазарджик. Предвижда се до есента агенцията да се сдобие и с кореспонденти в САЩ, в Брюксел и в няколко балкански страни - Турция, Гърция, Сърбия и Македония. На въпрос дали има нови съкращения в БТА Минчев съобщи, че от неговото встъпване в длъжност досега седем служители са напуснали, но никой от тях не е бил уволнен.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK