Етно мания в София

Залялата цял свят етно вълна вече се пренесе и в България. След като в Лондон най-популярният "Чайна уайт бар" се превърна в етно клуб, вече и в София отвари врати ETHNO BAR на улица "Граф Игнатиев" № 1. Барът ще е част от веригата Cool House The Place.

Още от вратата клиентите попаднат сред мистичен интериор - съчетание между индийски и арабски стил. Приглушена светлина, благоуханни аромати и многобройни свещи помагат на посетителите да се потопят в екзотичната обстановка. DJ Maxi всяка вечер ще забавлява клиентите само с най-доброто от световната етно хит вълна. Индийски, арабски, израелски, гръцки, африкански и български етно парчета в диско вариант ще звучат в новия клуб. Любителите на най-горещите хитове на Панджаби и Истар, завзели първите места в световните класации с ориенталските си ритми, ще могат да отпуснат своите тела и души и да лудеят под звуците на източните ритми.

Кухнята в ETHNO BAR ще предлага отбрани арабски, индийски, гръцки и турски специалитети. По-суетните клиенти могат да опитат арабския специалитет "Табуле", индийските "Пело" (свинско с ориз и ананас), картофи по индийски. За тези, които са решили да пазят своите фигури, заведението ще предлага специално приготвените нискокалорични индийски хлебчета "Пуди", арабски питки с коричка и разновидности на немски бротхенчета. От африканските гозби клиентите могат да опитат "Салата от банани - Уганда" и супа от кокосов орех "Конго", в основата на които са плодовете.


В ETHNO BAR ще се предлага и богат асортимент от безалкохолни и алкохолни коктейли с много екзотични плодове и аромати.

За първи път и хотел "Хилтън" предлага ориенталска отмосфера в новооткрития си "Шиша бар", който се намира в специална част на терасата на ресторант "Сезони". В него всеки ден от 17 до 23 часа почитателите на Близкия изток могат да се насладят на ароматни наргилета, да направят своя избор от различни видове тютюн, да пият арабско кафе и да опитат разнообразни екзотични ястия като "Хумус", "Фатуш" и плато от мезета, сервирани с арабски хляб.

Известна още като наргиле, шишата се използва за консумация на тютюн и билки. Тя е специална, защото притоплянето на специфично ароматизираната тютюнева смес обикновено става на дървени въглища. Поради бавния процес на нагряване тютюнът никога не изгаря и парата, която излиза от пълната с вода тръба, е изключително сладка и ароматна. Наргилето е измислено в Индия преди 500 години, но е трансформирано от турците по време на Османската империя, за да придобие сегашния си модерен вид, който ще откриете в "Хилтън".

------------

Червило

петък: Златна зала - Ясен Петров

Бяла зала - Dj Ivan, Dj Don4o

събота: Златна зала - Dj Guney(Turkey)

Бяла зала - Dj Alex, Dj Vasques

Back Stage

вход: 3 лева

петък: "Ахед"

събота: Ани Лозанова

неделя: "Скреч"

Stateside

вход: 3 лева

петък: Noche Latina

събота: Blues night

неделя: почивка

Суингинг хол

вход: 3 лева

петък: "Форте", Jam

събота: "Кокомания", "Обратен ефект"

неделя: Jam Session

Маската

вход 2 лева

петък: Ани Лозанова

събота: "Акустика"

неделя: почивка

Bitburger

петък: "Монолит"

събота: "Ритъм бойс"

Ключови думи към статията:

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK