"Златни пясъци" въвеждат такса от четири лева на автомобил

Управата на "Златни пясъци" АД подготвя платен режим в курорта. Предложението е гостите с коли да плащат по четири лева при излизане от комплекса. Всеки автомобил ще има право на 15 минути безплатен престой, докато намери място за паркиране.

Офертата на дружеството беше дискутирана в събота на общо събрание на "Златни пясъци 2002" АД и Съюза на хотелиерите. Собствениците на обекти в комплекса не са съгласни с някои пунктове от предложението на "Златни пясъци", обясни шефът на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров. Основната спънка са безплатните абонаментни карти, които ще получават хотелиерите. Офертата на "Златни пясъци" е всеки ресторант и снек-бар да получи по две. Картите за хотелите ще са според леглата. Лимити не трябва да има, смята Лефтеров. Офертата на хотелиерите е специална комисия да определя кой колко безплатни абонаментни карти да получи. Организациите не могат да се споразумеят и за броя на такситата в комплекса.

"Златни пясъци" АД предлага всеки хотел да има договор с по две коли. С другите таксита споразумения ще сключва дружеството. Спорен момент е и платеният вход за автобусите, които превозват гостите от летището. "Златни пясъци" иска те също да плащат. Позицията на хотелиерите е противоположна. Но дори организациите да не постигнат споразумение, "Златни пясъци" може да въведе платения режим, каза Лефтеров.


Новите правила за движение в комплекса трябваше да влязат в сила на 16 юни. Кметът на Варна Кирил Йорданов спря предложението за плащане на изхода, като се аргументира с решението на Върховната касационна прокуратура от 2001 година. Тогава магистратите постановиха, че входът в комплекса трябва да е

свободен. Кметът оправи питане до апелативния прокурор на Варна Васил Миков дали решението на магистратите от ВКП важи за новия вариант на плащане. Същото питане внесе и шефът на "Златни пясъци" Николай Недков.

Кметът на Варна Кирил Йорданов откри обновения тенис-комплекс "Черно море-Елит", който вече е най-модерната спортна база в страната. Сред официалните гости в събота бяха заместник-министърът на Младежта и спорта Феим Чаушев, както и лицето на варненския тенис-клуб Филипа Габровска, която има 36 национални шампионски титли в различни възрастови групи.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK