Владимир Илчев е пуснат под гаранция-подписка

Владимир Илчев - син на депутата от НДСВ и председател на парламентарната комисия по външна политика отбрана и сигурност Станимир Илчев, е освободен под гаранция от испанския затвор, потвърди народният избраник. Това е условно освобождаване под гаранция - подписка, уточни депутатът.

Владимир е позвънил на баща си от автогарата в Алмерия и казал, че му е издаден документ, в който пише, че на първо число от месеца трябва да се подпише на определено място в Мадрид.

"Предполагам, че това е подписката, която потвърждава, че той е в Мадрид и е на адреса, на който е обявил, че ще бъде", каза Станимир Илчев.


Владимир Илчев е в посолството ни в стая за българи, изпаднали в случаи, свързани с инциденти и произшествия - хора под гаранция или с разрешения да си заминават, но без уредени билети, обясни депутатът. Той добави, че няма информация за хода на следственото дело, но според наши юристи, запознати с

процедурите в испанската правораздавателна система, този по-дълъг период на следствието е обичаен за стандартите там и че оттук нататък може да се очаква по-динамично действие.

Станимир Илчев посочи, че едва след приключване на следственото дело може да се знае какви обвинения към кого са повдигнати и ако към някого няма повдигнати обвинения, е естествено след приключване на следственото дело той ще бъде напълно свободен.

"Аз разчитам и се надявам на такъв финал за самия Владимир", каза Станимир Илчев.

Владимир Илчев беше арестуван заедно с други българи през май, когато в провинциите Алмерия, Аликанте и Мурсия бяха арестувани 34 чуждестранни граждани, сред които и българите.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK