Парламентът разглежда ветото на президента за Семейния кодекс и Закона за държавната собственост

Тази седмица Народното събрание да разгледа отново върнатите от президента Георги Първанов промени в Семейния кодекс и в Закона за държавната собственост, предвижда предлаганата от мнозинството проектопрограма.

Първа точка в проекта за дневен ред е проект за разрешаване пребиваването на румънски военен кораб с щатното му въоръжение и военнослужещи с личното им оръжие в морските пространства на България за участие в учението на българските военноморски сили в духа на Партньорство за мир "Бриз 2003".

Тази седмица парламентът да продължи с второто четене на промените в Закона за устройството на територията и да разгледа на първо четене два законопроекта за предотвратяване на дискриминацията, предлага мнозинството.


Първото четене на промените в Закона за рибарството и аквакултурите, в Закона за общинските бюджети, в Закона за висшето образование, както и в Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите, са също в проектопрограмата на Народното събрание.

В седмичния проект за дневен ред е и второто четене на законопроекта за трансплантация на органи, тъкани и клетки, обсъждане на стратегията за приватизация на електроразпределителните дружества, както и първото четене на законопроект за енергетиката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK