В Силистра са преброени 1754 стопанства

Хиляда седемстотин петдесет и четири стопанства са преброени от началото на юли досега в Силистренска област, съобщиха от областната дирекция "Земеделие и гори".

Сто двайсет и пет анкетьори и 12 контрольори в Силистренско събират информация за 23 910 земеделски стопанства. От началото на преброяването са открити нови 20 стопанства и са "анулирани" осем.

Всеки анкетьор седмично обработва данни за около 10 стопанства. След кампанията за прибирането на кайсиите работата ще бъде ускорена, смятат специалистите. Макар и рядко, има случаи, когато стопаните отказват да дават информация на анкетьорите.


По предварителни данни в Силистренско са водени на отчет 32 304 стопанства. Отпаднали са 3726 стопанства и са регистрирани 489 нови. Грешно са локализирани 832 и са дублирани 5099 стопанства.

Пробно анкетиране в Силистренско беше направено от 26 март до 4 април тази година в село Бащино, Главинишка община.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK