Родителите на пет от загиналите в "Индиго" деца оттеглиха гражданските си искове

Родителите на пет от загиналите деца в дискотека "Индиго" оттеглиха гражданските искове и молбите си за конституирането им като частни обвинители срещу обвиняемите по това дело. Това стана известно в сряда, на заседанието на състав на Софийския градски съд/СГС/ с председател Бисер Троянов.

Съдът даде ход на делото за смъртта на седемте деца на 22 декември 2001 г. пред дискотека "Индиго". Инцидентът стана преди началото на концерт. Обвиняеми по делото са Цвятко Барчовски - бивш председател на Комитета за младежта, физическото възпитание и спорта, Стоян Янев - главен архитект на София, Красимир Илиев - управител на младежка кооперация "Ялта", Ангел Николов - управител на дискотека "Индиго" и бодигардовете Анри Цилаги и Георги Василев. В сряда съдът прие гражданските искове на родителите на две от починалите деца - Любомира Захариева и Митко Андреев, в размер на по 50 000 лева. Съдът конституира като частен обвинител и Александра Димитрова - едно от 12-те пострадали деца в инцидента пред "Индиго".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK