Николай Василев ще бъде новият председател на Съвета по националния радиочестотен спектър

Николай Василев, заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията ще поеме поста на председател на Съвета по националния радиочестотен спектър с мандат до 3 декември 2006 г. Това съобщи правителствената информационна служба.

Предвижда се Министерският съвет /МС/ да вземе решение за това на днешното си заседание. Със същото решение правителството освобождава бившият министър на транспорта и съобщенията Пламен Петров от заеманата досега длъжност. 

Съветът по националния честотен спектър провежда държавната политика по радиочестотния спектър в Република България. Основната му задача е да подготвя и периодично да актуализира Национален план за разпределение на радиочестотния спектър на радиочестоти и радиочестотни ленти за граждански нужди, за тези на отбраната и сигурността, както и за съвместно ползване между тях. 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK