Василев пак смени шефа на БМФ

Двама изпълнителни директори се смениха в Параходство БМФ за по-малко от месец, след като в понеделник вицепремиерът Николай Василев назначи кап. Христо Донев на този пост. Той сменя наскоро назначения Росен Костурков, който ще представлява дружеството в Лондон.

Срещу назначаването на Костурков за изпълнителен директор на държавния флот се обявиха варненските депутати от НДСВ, които дори заплашиха с напускане на парламентарната група. Конфликтът между тях и вицепремиера беше потушен с компромисно решение. Новият директор Христо Донев е получил одобрението на царските депутати. "Той беше избран, след като се срещнах и разговарях с различни кандидати и смятам, че е подходящ", каза Василев. Донев е капитан далечно плаване и дългогодишен служител на параходството.

В понеделник Василев назначи Андрей Брешков за нов член на съвета на директорите на "България ер" и Олег Златарски за член на съвета на директорите на "Български пощи". Новият зам.-министър на транспорта и съобщенията Неделчо Неделчев влезе в съвета на директорите на БТК. Зам.-министърът на икономиката Радослав Бозаджиев беше освободен от директорския борд на летище "Бургас" и на негово място беше назначена Нина Тодорова. Бившият шеф на кабинета на бившия министър Пламен Петров Даниела Керекова пък беше заменена от началника на дирекция "Транспортна политика" Димитър Савов в борда на "Леспорт" ЕАД Варна. Транспортният министър направи промени и в ДП "Транспортно строителство и възстановяване", в чийто съвет на директорите беше назначен директорът на агенция "Автомобилна администрация" Николай Точев. Промени бяха направени и в ръководството на пристанищен комплекс "Русе".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK