Общината включи ген. Борисов и Цонев в замените на имоти

Само около двайсетина замени на общински терени ще разгледа на сесията си в понеделник Столичният общински съвет, съобщи председателят на стопанската комисия Красимир Арсов. На предишната сесия през август техният брой беше близо 200.

Правителственият говорител Димитър Цонев в качеството си на председател на фондация "Д-р Мария Монтесори" иска да замени терен от 5 срещу 18 декара за строеж на училище. Докладната записка е внесена от зам.-кмета Венцеслав Николов. Кметът Стефан Софиянски заяви, че не се интересува от замените, въпреки че някои от предложенията са внесени от неговата администрация. Теренът от 5 дка, който Цонев разменя, е в Студенския град и също е придобит чрез замяна преди време, като фондацията е предоставила жилища на общината. Мотивите на Цонев за сегашната замяна са, че 5 дка не са достатъчни за построяване на частното училище и той иска 18 дка в кв. Горна баня. В момента училището за ранноезиково обучение "Д-р Мария Монтесори" се помещава в Италианския лицей в същия квартал. Таксата за обучение за една година е 3000 евро. Училището е от 1 до 8 клас. Паралелките са по 15 деца. В момента незапълнени са само тези в първи и осми клас, казаха от училището.

Шефът на "Овергаз" Сашо Дончев също е поискал размяна на терени за строителството на учебен комплекс в София по програмата "Българско школо". Заместникът на Софиянски в този случай обаче предлага теренът, харесан от Дончев, да бъде обявен на търг. Имотът от 26.5 дка се намира на бул."Ал. Малинов" в близост до Американския колеж.


Бившият депутат от СДС Петър Георгиев, известен като Пепи Шарана, пробва втори път да се сдобие със жилище от 150 кв. м на ул. "Елемаг" в кв. "Изгрев". На предишната сесия той беше заложил на възрастния си баща, като мотивът му беше да бъде по-близо до здравната служба, но съветниците от БСП не се трогнаха и молбата му не мина. Сега Георгиев залага на неизвестния Петър Генов, а вносител на молбата му е скандалният съветник от СДС Емил Додов.

Зам.-кметът по зравеопазването д-р Лилия Радева пък иска съветниците да си отменят решение, взето на сесията през август. Тогава общинарите отмениха замяната, с която бяха дали детската млечна кухня на ул. "Граф Игнатиев на "Миролио България" АД заради протесната подписка на 220 майки.

Дружеството "Ипон 1", в което до неотдавна акционер беше главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, иска да купи по пазарни цени терен от 660 кв. м в Банкя. Имотът е даден на дружеството от общината с отстъпено право на строеж. Там "Ипон 1" е построил кафе-сладкарница, която се намира на ул. "Трапезица" 1, зад пазара на Банкя. Вносител на предложението е общинският съветник от групата на Бакърджиев Йордан Велинов.

Вдовицата на Илия Павлов - Дарина, и децата им искат общината да им продаде поземлен имот, граничещ с техния, в местността "Национален киноцентър" в район "Витоша".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK