“Детските” се увеличават през 2004 година от 15 на 18 лева

Предвижда се през 2004 г. месечните помощи за деца да се увеличат от 15 на 18 лева, каза по време на парламентарния контрол социалният министър Христина Христова в отговор на въпрос на депутата от "Коалиция за България" Емилия Масларова.

"За децата с трайни увреждания увеличението на помощите през следващата година ще бъде от 30 на 36 лева, независимо от доходите в семейството, посочи министър Христова. "През 2004 г. по предварителните разчети ще бъдат изплатени помощи на повече от 1 150 000 деца", уточни тя.

Христина Христова каза, че необходимите средства за осигуряване на увеличаването на детските надбавки са предвидени в рамките на утвърдените от Министерския съвет разходни тавани по бюджет 2004. "През следващата година ще се запази границата на доходите, до която ще могат да се получават помощите за деца", уточни социалният министър.

"През 2003 г. доходната граница се увеличи от 150 на 200 лева на член от семейството, тоест възможността за достъп до системата на детски помощи за деца нарасна с 33,3% и се увеличи обхватът на подпомаганите семейства и броят на децата, получаващи помощи", обясни Христина Христова.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK