Новите членове на КС положиха клетва

Четиримата новоизбрани конституционни съдии - Владислав Славов, проф. Мария Павлова, проф. Емилия Друмева и проф. Евгени Танчев, се заклеха на церемония във вторник в сградата на Конституционния съд (КС). На церемонията присъстваха президентът Георги Първанов, председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Иван Григоров, изпълняващият длъжността председател на Върховния административен съд (ВАС) Светла Петкова и заместник-председателят на Народното събрание (НС) Юнал Лютфи.

Поради изтекъл деветгодишен мандат Конституционният съд напускат Тодор Тодоров, Димитър Гочев, Пенка Томчева и Георги Марков.

Проф. Мария Павлова и проф. Емилия Друмева са избрани за съдии в КС от квотата на парламента, Владислав Славов е избран от Общото събрание на съдиите от ВКС и ВАС, а проф. Евгени Танчев е избран за съдия в КС от квотата на президента Георги Първанов.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK