Отвлякоха столичен бизнесмен

Бизнесменът Стефан Василев Стефанов е бил отвлечен в петък вечерта, оповести говорителят на СДВР Николай Николов. Инцидентът е станал на ул. "Цар Асен" 100.

Съпругата на Стефан е видяла тръгването на колата, с която той е бил отвлечен от вътрешния двор на кооперацията. Най-вероятно Стефан е бил заплашван, каза говорителят на СДВР. Той обаче не е споделял с близките си. Близките му разказали, че напоследък е бил доста разтревожен. Съпругата на 43-годишния Стефан Стефанов разказала, че мъжът й се прибрал с личната си кола "Шкода Фаворит". Позвънил й по домофона, за да му отвори входната врата на кооперацията. Минало известно време, но той не се качил в апартамента.

Когато излязла да го потърси, жената видяла отдалечаващ се бял автомобил и кръв на входа на кооперацията. След получаването на сигнала на телефон 166 на мястото бяха изпратени дежурни следствено-оперативни групи на СДВР и Четвърто РПУ.


По една от витрините на входа има пробойна, но според една от версиите Стефан може да е ударен с тежък предмет. Стефан Стефанов има дългове към Тексимбанк и частни лица. "Има забрана да напуска страната", допълни Николай Николов. Последният кредит, който Стефан е взел през 2000 г., ипотекирайки жилище, е за закупуване на машини.

Срещу Стефан са завеждани дела за невърнати кредити. Тогава той е ипотекирал както жилището, така и машините си. Стефан живее със съпругата и майка си Донка Стефанова. На името на Стефан и майка му има регистрирана фирма "Стивексим-Стефанов и Василева - Експорт и импорт и сие" СД за производство на хранителни продукти. Основната база на фирмата се намира в кв. Илиянци.

Името на Стефан Стефанов фигурира и като съдружник и управител във фирмата "Стивексим -Тексим" ООД.

Според регистрите тя се занимава с отглеждане на зърнени, клубеноплодни, технически и фуражни култури. Тази фирма е регистрирана в Силистра. Съдружници с него там са Георги Найденов и Мадлена Димова. Справката в "Апис" показва, че Найденов е акционер, а Димова е член на надзорния съвет Частна предприемаческа банка "Тексим" АД.

Майката на отвлечения снощи бизнесмен Стефан Стефанов Донка Василева отрече инцидентът със сина й да е инсцениран.

"От снощи до сега никой не се е обаждал да пита за Стефан", заяви тя. Пред журналисти тя обясни, че преди време към Стефан са били отправяни заплахи, но напоследък психическият тормоз е престанал. "Целта им е да го унищожат физически", допълни Донка Василева.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK