Отвлеченият Стефанов дължал над 1 млн. лв. на 19 кредитори

Бизнесменът Стефан Стефанов, който беше отвлечен в петък вечерта пред дома си, е дължал над 1 млн. лв. на 19 различни кредитори, съобщиха негови бизнес партньори.

Специално сформиран екип от служители на СДВР, Криминална и Икономическа полиция в момента проверява финансовото състояние и алибито на всеки от тях и принципа, на който са отпускали сумите.

Две са основните версии, по които се работи. Според едната Стефанов е похитен от хората, които са го пазели от кредиторите. Според втората версия самите заемодатели вече са престанали да се съобразяват с оправданията на длъжника си и са станали агресивни.


До вчера похитителите не бяха направили опит да се свържат с някого от семейството или съдружниците на Стефанов. Те много добре знаят кой стои в основата, коментираха униформени. Източници от полицията съобщиха, че за вчера е бил планиран арест на един от най-вероятните извършители на отвличането. Официална информация за акцията обаче не беше разпространена.

Стефанов беше отвлечен в петък пред дома си на ул. "Цар Асен" в София. Единственият свидетел на покушението е съпругата му, на която Стефанов е звъннал минути преди инцидента, за да му отвори. След като той се забавил, тя слязла до входа и видяла как тъмен автомобил потегля от вътрешния двор на кооперацията. Пред вратата на сградата имало три локви кръв, а стъклото на една от витрините е счупено от изстрел. Въпреки че жертвата не беше открита в болница, в полицията са убедени, че похитеният е жив.

Стефан Стефанов има дългове към Тексимбанк и частни лица и забрана да напуска страната. Последният кредит, който той е взел през 2000 г., ипотекирайки жилище, е за покупка на машини. Срещу него са завеждани дела за невърнати кредити. На името му има регистрирана фирма "Стивексим-Стефанов и Василева - експорт и импорт и сие" СД за производство на хранителни продукти. Той е също съдружник и управител във фирмата "Стивексим -Тексим" ООД. Според регистрите тя се занимава с отглеждане на зърнени, клубеноплодни, технически и фуражни култури. Съдружници с него там са Георги Найденов и Мадлена Димова. Справката в "Апис" показва, че Найденов е акционер, а Димова е член на надзорния съвет на Частна предприемаческа банка "Тексим" АД.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK