Приемането на бюджет 2004 не е застрашено, посочиха пловдивски депутати от НДСВ

“Приемането на бюджета за 2004 година не е застрашено, тъй като очаквам до средата на седмицата да се постигне разбирателство с ДПС по спорните точки”, каза в Пловдив депутатът от НДСВ Цонко Киров. Според него противоречията с ДПС са принципни и разрешими.

Когато се търси решение на проблем, свързан с недостиг на средства за издръжка на министерство или субсидии, трябва да се намерят приходоизточници, уточни от своя страна председателят на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност Владимир Дончев.

“Безспорно е, че тези средства са необходими, изключително важни са и перата, към които трябва да се насочат”, допълни Дончев. Той изрази увереност, че ще се намери компромисно решение и бюджетът ще бъде гласуван.


“Бюджетът ще бъде приет до края на годината, но той няма да има нищо общо с проекта, внесен през ноември”, заяви народният представител от "Коалиция за България" Петър Мутафчиев. Той се мотивира с факта, че това е третият вариант и допълни, че очаква много изненади до окончателното му гласуване. Отношенията между НДСВ и ДПС са в динамичен процес, но независимо от различията

си двете политически сили все още имат общата воля да управляват заедно, смята депутатът.

Проблемите между НДСВ и ДПС относно бюджета за 2004 г. са главно във връзка с фонд "Земеделие", коментира народният представител от СДС д-р Васил Паница. Двете политически сили обаче ще направят всичко възможно бюджетът да бъде приет, защото в противен случай правителството ще падне, допълни синият депутат. “Независимо от това пукнатини между НДСВ и ДПС има и кога тези пукнатини ще станат разломи е въпрос само на време”, смята Паница.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK