Любомир Павлов: Не съм бил директно заплашван

“Директна заплаха срещу мен, Стефан Софиянски и членове на семействата ни не е била отправяна”, каза в понеделник по Би Ти Ви председателят на надзорния съвет на "Общинска банка" Любомир Павлов. Той коментира изказване на съпругата си Диляна Грозданова, че след заплахите срещу Надежда Михайлова и съпругът й, свързаният със СИК Венцислав Стефанов е отправил предупреждение и срещу Павлов, че ще има проблеми ако не бъде спряна атаката срещу "Софийски имоти".

Шефът на общинска банка уточни, че е имал няколко разговора за "Софийски имоти" с Любен Дилов - син и бившият директор на общинското дружество Тошко Добрев. Тошко Добрев подчертал, че ако продължат атаките срещу сделката със "София сити къмпани" в Южния парк на всяко действие ще следва противодействие.

Павлов уточни, че е имал няколко телефонни разговора с президента на "Славия" Венцислав Стефанов. “Първият ни разговор бе по повод неговото желание да разбере дали имаме приятелски отношения”, обясни Павлов. Двамата се разбрали да се видят, но преди да се осъществи срещата, в средата на миналата седмица Стефанов се обадил за втори път. Шефът на "Славия" споменал, че иска да говори с банкера заради скандалът около "Софийски имоти" и подал слушалката на Младен Михалев - Маджо. Михалев споменал името на Стефан Софиянски и намекнал, че сделката със “Софийски имоти” е перфекта и не бива да се разваля. По думите на Павлов от целия разговор се е разбрало, че могат да бъдат изфабрикувани компромати срещу него и кмета на София. Той уточни, че e обърнал внимание на обажданията след изявлението на Надежда Михайлова.


Павлов добави, че няма притеснение от компромати срещу "Общинска банка" или Стефан Софиянски.

"Любен Дилов-син и Тошко Добрев защитават един директен грабеж, защото от сделката със "София сити къмпани" в общината не е влязла нито стотинка", добави Павлов. Според банкерът атаките са били насочени срещу смятаните за слаби звена сред противниците на сделката на "Софийски имоти" - семейството на Надежда Михайлова и "Общинска банка". Той подчерта, че в ръководената от него финансова институция през тази година са били направени три проверки и нарушения не са открити. Освен това "Общинска банка" била една от трите банки с най-висок рейтинг даден от ""Стандарт&Пуърс".

"Единствената ми роля в управлението на София е управлението на нейните пари, защото те стоят в "Общинска банка", уточни Павлов. Той добави, че не се притеснява от нови проверки, защото те няма да открият нищо нередно, но могат да доведат до отлив на клиенти. Любомир Павлов обяви, че е готов да се подложи на детектора на лъжата, за да защити твърденията си за индиректни заплахи от Венцислав Стефанов и Младен Михалев.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK