Детските надбавки ще се изплащат през 2004 година от териториалните дирекции “Социално подпомагане”

Социалното министерство ще отвори от 5 януари приемни в големите предприятия, учрежденията и жилищните квартали, където има родители с право да получават детски надбавки, съобщиха от ведомството. 

Всички детски надбавки вече ще се изплащат от териториалните дирекции "Социално подпомагане" по постоянен адрес на родителите. В молбите, които ще се подават, хората ще указват начина, по който желаят да получават помощите - по сметка или по пощата. От социалното министерство ще превеждат парите на 15-о число. Така, ако родителите подадат молбите си на 5-и януари, ще могат да получат детските в рамките на същия месец. Тези, които закъснеят, ще вземат парите си на куп през февруари или март.

Информация за това къде и как може да се подават молби има в службите за социално подпомагане. Те ще работят удължено работно време, за да могат да обслужват хората.


Над 1 150 000 деца ще получават вече по 18, вместо досегашните 15 лева на месец. Право на семейна помощ за деца имат всички семейства с доходи до 200 лева на член от семейството. За децата с трайни увреждания увеличението е от 30 на 36 лева, независимо от доходите на семейството.

Безработните, инвалидите и пенсионерите не трябва да подават нови молби догодина, защото и досега са получавали детските надбавки чрез социалното министерство.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK