Близо 2 млрд. лв. ще бъдат дадени за националния план за борба с бедността

За изпълнението на Националния план за борба с бедността и социалната изолация, през 2004 година от държавния бюджет са осигурени 1 819 041 640 лева, каза Александър Николов, директор на Дирекция "Планиране, анализи и прогнози" към Министерство на труда. По линия на международни програми и проекти са осигурени допълнително 54 679 765 лева.

Националният план за борба с бедността и социалната изолация е изготвен в изпълнение на Стратегията за борба с бедността и социалната изолация, приета от правителството през октомври миналата година. Стратегически цели на Националния план са насърчаването на заетостта и повишаването на доходите, улесняването на достъпа на всички до ресурси, права, блага и услуги. Друга цел на плана е предотвратяване на риска от социална изолация, социална подкрепа на уязвимите групи, семейства и лица, както и мобилизация на всички институции.

Министерството на труда и социалната политика предвижда за тази година да бъдат разкрити 70 хиляди работни места по националната програма "От социална помощ към осигуряване на заетост". 13 хиляди души ще бъдат включени в курсове за ограмотяване и професионално обучение. По проект "Красива България" се очаква да бъдат заети 8600 безработни, в това число да бъдат обучени 2600 души.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK