Кабинетът нареди пълна инвентаризация на застроените терени по морето

Междуведомствена експертна група ще извърши пълна инвентаризация на застроените терени по черноморското крайбрежие, в националните курорти и защитените територии, реши правителството на днешното си заседание. След края на проверката резултатите ще бъдат обобщени в доклад, включващ и перспективите за развитие на все още

незастроените свободни терени от Държавния горски фонд и Държавния поземлен фонд. В доклада ще има и становища по начините на прилагане на механизмите за регулирането на стихийното изключване на площи от тях.

Ще бъде дадена и оценки за учредяване на правото върху площите и мнения за контрола по приемане и одобряване на подробни устройствени планове, с които гори и земи от двата фонда се превръщат в урбанизирани територии.

За председатели на Междуведомствената експертна работна група кабинетът избра вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева и министъра на земеделието и горите Мехмед Дикме.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK