Обмисля се продължаване на договора с Краун Ейджънтс, каза министър Велчев

Обмисля се възможността договорът за консултантски услуги за реформа в българските митници с британската фирма Краун Ейджънтс да бъде продължен, но това ще зависи от резултатите през тази година, каза министърът на финансите Милен Велчев в редовния си online разговор в понеделник. По думите му през 2003 г. събраните приходи са с 500 млн. лева повече от 2002 г. и със 750 милиона лева повече от най-добрата събираемост при предишното правителство.

Приключването на преговорите с Европейския съюз (ЕС), изграждането на Националната агенция по приходите и създаването на Службата за фискални разследвания са приоритетите през 2004 г. на Министерството на финансите, каза Велчев. Той допълни, че очаква законопроектът за създаване на Службата за фискални разследвания да бъде внесен в Министерския съвет в края на февруари. .

Милен Велчев изрази увереност, че ще бъде министър на финансите и в следващото правителство на НДСВ след парламентарните избори през 2005 г. Според него всяка


политическа сила, която е готова да подкрепи политиката на НДСВ, водена досега, заслужава да бъде разглеждана като партньор при следващите избори.

По време на online разговора министърът заяви, че ще бъде обявен скоро нов конкурс за управление на Държавната лотария. Конкурсът, обявен миналата година, се провали поради липса на повече от трима кандидати, отговарящи на условията.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK