Законът за данъчната полиция ще е готов до март, каза Милен Велчев

Основен приоритет на Министерството на финансите ще бъде в рамките на месец март кабинетът да разгледа и одобри законопроекта за създаване на Служба за фискални разследвания - данъчна полиция. В следващите седмици проектът ще бъде изпратен за съгласуване до другите министерства и социално-икономическите партньори, съобщи при закриването на международния семинар на тема "Данъчната правоохрана в България" министърът на финансите Милен Влечев.

"С приемането на проекта България изпраща ясен сигнал на своите чужди партньори, че е налице волята на правителството и управляващото мнозинство да се борят срещу данъчните престъпления", каза Велчев.

По време на семинара беше постигнато единодушие, че незаконно придобитото имущество трябва да се конфискува.


В тридневните дискусии участваха експерти от специализираните звена на САЩ, Италия, Ирландия и Франция, както и български специалисти от Министерството на финансите, данъчната администрация, следствието и прокуратурата.

Министър Велчев благодари на чуждите експерти, които споделиха открито своя опит с българските колеги.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK