Костов може и да не оглави новата партия

"Лидерът на новата дясна партия ще бъде избран от участниците в учредителната конференция този уикенд, но не е ясно дали Костов ще се съгласи да поеме постта, каза по НТВ д-р Васил Паница, съмишленик на бившия премиер. Според Паница Иван Костов има харизма на водач, но не било сигурно дале ще се съгласи да оглави партията.

"Това не е партията на Костов. Това е партия възникнала от долу", обясни Паница. Според него началото на движението е поставено с едно събиране в БИАД на клуб "Диалог". Последвали събирания в Пловдив, Русе и Варна. "Тези хора открито и в прав текст изразиха желанието си да имат ново политическо представителство, нова дясна формация. Хората в Пловдив направо плачеха и си късаха сегашните членски книжки", разказа Паница.

Той заяви, че все още не е ясно как ще се нарича новата формация движение, съюз или партия. Уставът и документите на организацията щели да се изработят през следващите до четири месеца. Според Паница при изготвянето на тези документи ще има допитване до хората, за това какъв устав искат да има новата формация и каква програма да следва.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK