Гадар Хачикян е готова да върне държавното жилище

Народният представител от НДСВ Гадар Хачикян заяви, че е готова да върне закупеното от нея жилище от фонда на Министерския съвет, когато това бъде поискано. "Твърдя, че законът не е нарушен, но ако е нарушен и не съм права, предложените от комисията за проверка на сделките с ведомствени жилища мерки, няма да възстановят законността и морала", каза Хачикян пред журналисти в Народното събрание.

Депутатът от НДСВ отбеляза, че комисията за проверка на сделките с ведомствени жилища не е дала доклада си на хората, които са посочени в него. В същото време от комисията се предлагат странни решения за разрешаване на този проблем - да върна жилището, да го доплатя по пазарни цени или да си подам оставката, обясни Гадар Хачикян. Тя попита дали, ако си подаде оставката и задържи жилището това ще е почтено, или ако си доплати апартамента няма да е нарушила закона.

Личният ми морален избор е връщането на апартамента, но не правя това защото смятам, че законът е нарушен, заяви Гадар Хачикян. Не съм съгласна с констатациите на комисията, която не е съд, за да се произнася дали дадено нещо е законно или не, добави тя. Според Хачикян в доклада на комисията са цитирани разпоредби, действали от 1950 до 1993 г., но не и днес в Закона за задълженията и договорите.


Не съм намерила ключовете от жилището на земята, получих го след разрешение, каза депутатът от НДСВ. Договорът е сключен с областния управител, който в случая действа и като нотариус и

проследява законосъобразността на сделката, обясни Хачикян. По думите й документите по сделката са били проверени и от Агенцията за държавен финансов контрол и от Сметната палата, които не са открили нарушения.

Гадар Хачикян каза, че е сбъркала и че по-опитни хора са я съветвали докато се занимава с политика да не придобива никакво имущество. Аз имах нужда от жилище и се позовах на закона, за да го получа, обясни народният представител от НДСВ. Отказвам да бъда обявявана за крадец от републикански мащаб, отказвам да бъда предмет в чужда PR-кампания, смятам че съм най-неподходящият обект за т. нар. вземане на мерки срещу политиците-хрантутници, заяви Хачикян.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK