Министерството на отбраната ще осигури на "Терем" договори за 11.5 млн. лв.

Министерството на отбраната(МО) ще възложи договори на "Терем" на стойност 11.5 милиона лева, съобщи военният министър Николай Свинаров по време на парламентарния контрол. Дружеството обаче не може да се издържа само от обществени поръчки затова новият съвет на директорите е изготвил програма да преструктуриране.

До края на май ще бъдат регистрирани 8 клона като ЕООД с нулева задлъжнялост, а на служителите в тях ще бъдат изплатени всички заплати. Клоновете на "Терем" трябва да търсят собствена пазарна ниша, заяви министърът на отбраната Николай Свинаров.

Очаква се в края на април да започне процедурата по договаряне и избиране на фирма за модернизацията и възстановяването на хеликоптерите Ми-17 и Ми-24, каза Свинаров. По думите му до края на следващия месец ще има заключения на назначената от него комисия, оторизирана да представи възможностите за договор на поне три фирми, с които министерството да преговаря. След това процедурата по договаряне и избиране на изпълнител ще започне, каза министър Свинаров.


Свинаров добави, че от Военно-въздушните сили (ВВС), чиито представители участват в комисията, не е представен брой за хеликоптери за възстановяване, както и обем хеликоптери за модернизация. Без това възлагане не мога да направя процедура, защото такава се прави по ясни показатели, добави военният министър.

Той посочи, че специалистите от ВВС и цивилните експерти от военното министерство се ориентират към възстановяване летателната годност на всички бройки хеликоптери Ми-17 и Ми-24, които са на въоръжение в българската армия и модернизация на ограничена бройка от тях.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK