Зрее напрежение между сините младежи и партията майка

На синята партия вероятно ще й се наложи да решава и нови проблеми, които назряват в резултат на противоречията в Младежкия съюз (МСДС). Това се разбра след изявления в медиите на председателя на младежката организация Калоян Методиев. "Много хора в МСДС смятат, че трябва да се подкрепи водената в момента политика на СДС, с което аз не съм съгласен", заяви изненадващо пред "Дневник" Методиев. Решението, с което той не е съгласен, е взето тези дни от националния съвет на младежката организация на СДС. На въпроса дали смята да си подаде оставката, щом като мнението на "много хора" се разминава с неговото, той отвърна, че все още обмисля варианти, тъй като много динамично се развивали процесите. Председателят на МСДС не смятал, че неговото мнение е изолирано, тъй като обикалял страната и установил апатия и отлив на членове от МСДС заради разочарование от СДС. Това не означавало, че тръгват към бъдещата партия на Иван Костов.

Напрежението между част от ръководството на Младежкия съюз и НИС на СДС се появи на последния Национален съвет на партията заради отказа на партийния форум да утвърди новия устав на младежите заради това, че не е синхронизиран с промените в партийните правила. Следващият знак, че проблемите се задълбочават, дойде по време на вота на недоверие срещу правителството. Тогава председателят на МСДС изрази пред медиите мнението, че вотът трябва да бъде подкрепен от СДС. Във вторник Калоян Методиев призна пред "Дневник", че организацията не е приемала официална позиция по този въпрос.

Три обществени дебата за подготовка на нов закон за електронните медии ще бъдат организирани в близките седмици, реши Националният изпълнителен съвет (НИС) на СДС на заседанието си, което беше проведено във Велико Търново. В дискусиите ще участват специалисти от гражданските организации, темите ще бъдат управлението, финансирането и програмите на електронните медии. Целта е да се формулират текстове, които да гарантират защитата на обществения интерес, съобщиха от "Раковски"134. НИС насрочи заседание на Националния съвет за 20 април, за да приеме правилник за приложение на устава на партията.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK