"Новото време" се обяви за модерен либерализъм

"Новото време" ще бъде модерна либерална и дясна партия. Това заяви Емил Кошлуков, който оглави организационния комитет за учредяването на формацията. По план то трябва да стане до три месеца, обявиха на първата си пресконференция от комитета.

Нововремците обясняват, че създаването на нова партия е нужно заради "изчерпания модел и политическата безидейност". Целта им била да обединят хората около идеята за успешна България, а не просто около идеята за собствена партия. В същия дух певецът Дони, който е сред организаторите, обяви: "Надяваме се в бъдеще да сме полезни, ако не - губим само себе си."

Попитан по какво се различават от НДСВ, която също се смята за либерална партия, Кошлуков поясни, че различията са в бързината на реформите и конкретните инициативи. Нововремците отложиха въпроса за бъдещо дясно обединение за след учредяването си. Предварителни схеми и политически пазарлъци са ненужни поне засега, докато не се очертаят темите на сътрудничество, застрахова се Кошлуков.

В програмната си декларация нововремците са заложили освен на либерални и на патриотични мотиви - "партия "Новото време" не иска да забравя, че е българска и че историята ни е на над 1300 години", декларират те. Бъдещата формация ще настоява за нова политическа и икономическа инфраструктура, нова политика за българите в чужбина и ясни правила в отношенията пари-политика, но и за опазване на българската история, култура и език.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK