"Празнични" задръствания по централните улици подлудиха София

Заради предстоящите празници и Гергьовденския военен парад във вторник и в почивните дни ще бъдат затворени някои от централните улици в София, съобщиха от общината.

Задръстванията обаче се усетиха още в понеделник. Заради репетицията на военните части беше затворен бул. "Проф. Цветан Лазаров" в отсечката между бул. "Асен Йорданов" и бул. "Христофор Колумб" в кв. "Дружба". Въпреки че булевардът е в покрайнините на града, затварянето му доведе до струпване на коли в пиковете сутрешни часове по бул. "Цариградско шосе" и после на "Орлов мост" и подлуди шофьорите.

Очаква се и във вторник да има задръствания в тази отсечка, защото бул. "Цветан Лазаров" ще бъде затворен между 08.00 и 12.00 часа. Пак във вторник, между 20.00 и 23.00 ч. се забранява движението по части от улиците "11-и август", ул. "Оборище", бул. "Цар Освободител", ул. "Цар Шишман", ул. "6-и септември", ул. "Бенковски", ул. "Аксаков", ул. "Леге", ул. "Московска", бул. "Дондуков", ул. "Раковски", ул. "Тодор Александров", ул. "Лавеле" и ул. "Цар Самуил". Тогава ще е голямата репетиция за парада на 6 май. Няма да бъде спирано движението на трамвайните линии 20 и 22 и тролейбусната линия 9. На 5 май от 16.00 до 18.00 ч се забранява движението по части от улиците "11-и август", ул. "Оборище", ул. "Лавеле", бул. "Цар Освободител", ул. "Цар Шишман", ул. "6-и септември", ул. "Бенковски", ул. "Аксаков" и ул. "Леге".


В същото време продължава пролетното почистване в столицата и в тази връзка на 5 май от 08.00 до 22.00 часа се забранява движението и спирането по ул. "Г. С. Раковски", ул. "Карнеги", ул. "Петър Берон", ул. "13-и март", ул. "Любен Каравелов", ул. "Хан Крум", ул. "6-и септември" и ул. "Гургулят".

Забранява се още спирането в района между бул. "Васил Левски", бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Евлоги Георгиев" и ул. "Граф Игнатиев", както и по ул. "Паренсов", ул. "Юри Венелин" и ул. "Гурко". "Паяци" ще вдигат автомобилите в това каре.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK