Колонка

Правителството оповести какви актове ще приеме през май

Програмата на Министерския съвет за май предвижда приемането на бюджетната прогноза за периода 2005-2007 г., съобщи правителствената информационна служба. В дневния ред е включен и доклад на министъра на финансите Милен Велчев за изпълнението на бюджета за март. Програмата на правителството за този месец предвижда и определяне на таксите за кандидатстване и обучение в държавните университети за учебната 2004-2005 г., както и утвърждаване на броя на студентите и докторантите, които ще бъдат приети през следващата година. Очаква се през май да бъде приет и списък на инвестиционните проекти, които ще бъдат финансирани с държавни заеми, както и да бъдат утвърдени проектите, за чието финансиране се предлага издаване на държавна гаранция през 2005 г. Министерският съвет ще разгледа и Наредба за изискванията при бутилирането на натурални, минерални, изворни и трапезни води.

- - - - - -


Велчев отчита 2.3 млрд. лв. приходи в бюджета

Приходите в републиканския бюджет към края на първото тримесечие са 2.3 млрд. лв., което е 25.9% от годишния разчет, сочат данните на финансовото министерство. Разходите за същия период са 1.4 млрд. лв., а формираният излишък - над 120 млн. лв.

- - - - - -

Строител е убит в кв. "Драгалевци"

Строител е открит мъртъв вчера на новостроящ се обект на ул. „Лешникова гора” в столичния кв. „Драгалевци”. Мъжът е на 38 години и е намерен с две прободни рани в гърба. Допълнително е изяснено, че убитият е строителен работник, нает на обекта и за охрана. По първоначални данни той е от белослатинско село.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK