Колонка

ВСС избра зам.-шефовете на върховните съдилища

Висшият съдебен съвет (ВСС) в сряда избра заместниците на председателите на върховните съдилища и шефове на четири апелативни съдилища. Досегашните зам.-шефове на Върховния касационен съд Румен Ненков, Благовест Пунев и Любка Илиева бяха преизбрани за още 5 години. Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Константин Пенчев обаче смени заместничката си Светла Петкова с Венета Марковска. Съветът е решил Петкова да стане шеф на отделение във ВАС. "Това не е понижение", заяви членът на ВСС проф. Александър Воденичаров. Председателят на Софийския апелативен съд Евгени Стайков запази поста си. Апелативния съд във Варна вече ще ръководи досегашният му зам.-шеф Виолета Бояджиева. Зам.-председателят на Пловдивския апелативен съд Радка Петрова, която е член на съвета, беше избрана да го оглави с мнозинство 24 гласа от общо 25 членове на ВСС. Заместникът на досегашния шеф на апелативния съд в Бургас Мелкон Мелконян Дора Чинева беше избрана за негов наследник на поста.

- - - - - -


Въоръжен обир в центъра на Русе

Въоръжен обир на бижутерски магазин и заложна къща стана вчера сутринта в центъра на Русе, съобщи РДВР. Продавачът е прострелян и е в болница. Двама мъже са влезли в заложната къща при отварянето й и са нападнали 39-годишния служител. Стойността на откраднатото е около 6-7 хил. лв.

Експерти предлагат безмитен внос на нови гуми

Вносът на нови автомобилни гуми в България да не се обмитява и да не се облага с ДДС, предложиха експерти от Научнотехническия съюз по безопасност на движението (НТСБД). Вече е късно да се спре вносът на гуми втора ръка, а от качеството им до голяма степен зависи безопасността на движението на автомобилите, каза Чавдар Борисов, управител на асоциацията "Трафик и безопасност на движението".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK