Бакърджиев предложи кръгла маса на десните сили през есента

Според председателя на БДС "Радикали" Евгений Бакържиев е възможно през есента да се организира разширена кръгла маса на десните сили. На нея основният въпрос ще бъде как да се запази дясното управление на страната.

"Крайно време е десните партии в България да оставят настрана личните си амбиции и отношения и да се обединят", заяви в интервю лидерът на БДС "Радикали". Те не трябва да допуснат идването на БСП на власт, продължи той.

Най-важното е да не се позволи разпиляването на десни гласове на предстоящите парламентарни избори. За целта трябва да бъде направена такава конфигурация, че събрани заедно десните сили да имат силно присъствие в следващия парламент.


През следващите 7-8 години в България трябва да продължат да управляват десноцентристки формации, за да натрупат национален капитал. БСП може да дойде на власт тогава, когато ще може да разпределя, заяви лидерът на БДС "Радикали". Според Евгений Бакърджиев десницата трябва да се обедини около решаването на три основни проблема. Това са развитието на българската икономика, създаването на широка средна класа и формирането на национална доктрина.

"България е единствената държава в Европа, която няма собствена национална доктрина, национален идеал, национална идентичност. Ние не знаем как ще се развива държавата през следващите 20-30 години и не е ясно с какво лице ще влезем в Европейския съюз", продължи Бакържиев.

Запитан дали би влязъл в обединение с партията на Иван Костов, лидерът на БДС "Радикали" отговори, че не харесва такива партии, които са собственост на своя председател.

Иван Костов е основният виновник за разбиването на дясното пространство. Бакърджиев заяви, че "ако ще изминава един много дълъг път към обединение, последната гара, на която би се спрял, е партията на Костов". Според него създаването й е опит за подмяна на истинските десни партии.

В отговор на въпрос дали дясното обединение трябва да включва и НДСВ, Бакърджиев сподели, че "движението е изразена центристка формация и заедно с ДПС оформи един ясен политически център." Лидерът на БДС "Радикали" изрази убеждението си, че след изборите ще може да се разговаря с НДСВ. Въпросът е как ще се явят на изборите десните партии, завърши той.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK